عقائد الحقه

عقائد الحقه

عقائد ا لحقّه مأخوذ از کتاب و عترت که لن یفترقا ابدا

 

 

                                          بسم الله الرحمن الرحیم

 

در صدور  این کلام معجزنظام ازلسان مبارک حضرت خیرالانام پیغمبر عالی مقام وتعبیر آن بزرگوار دربارۀ  دختر والاگهرش ملکه  ملک و ملکوت حضرت  فاطمۀ زهراسلام الله علیها به

( امّ ابیها)جای هیچ شکّ وتردیدی نیست .مخصوصاً که از ناحیۀ عامّه و خاصّه این گفته روایت شده است . ولی فهم این نکته دروسع ادراک همه کس نیست ، مگر برای راسخون فی الحکمته و العرفان .خواهی گفت چگونه می شود دختری مادر پدر باشد؟ مسلم است که این گفتۀ نبی اکرم ( امّ ابیها ) دربارۀ دخترش حضرت زهرا محض اظهار محبت نبوده تا از گفته های عرفیّه تعبیر شود و حمل برتعارفات و گزاف ومجاز هم نتوان کرد زیرا ساحت مقدّس حضرت ختمی مرتبت عقل کلّ ،اعلی مراتب عصمت را اقوالاً و احوالاً واخلاقاً و افعالاً در تمام شئون واجد است پس این کلام معجز نظام بیان حقیقت و عین واقعیت و تحقیق آن از قلم حکیم ربّانی و عارف صمدانی حضرت آیت الله محمد رضا ربّانی در آئینۀ ایزدنما چنین آمده :

باید دانست همینطور که برای حقّ مقامی است که آن را ( احد یّت ) نامند و این مقام مطلق ونهان بودن صفات واسماء الهیّه و اسرار آنها ونهان بودن اسرار عالم تکوین وتکلیف است وبعد از آن مقام الوهیّت و ( واحدیت )که آن مرحله کثرت اسمائیه وصفاتیه است و در این مرحله ظهورحقایق به نحو تفصیل است ، به نحوی که محرم ظهور واظهار به جز خاصّان دربار و مقربّان درگاه الهی کسی نیست بعد از این مقام ظهور حق است به اشراق و تجلّی فعلی که آن راوجود منبسط خوانند- که درعرش استواء مقام صادر اوّل و عقل کلّ و حقیقت محمّدیه است –همچنین مقام ولایت کلّیه مطلقه که اقرب به حق از آن چیزی نیست دارای سه مرحله از ظهور است :

اول مقام: غیب که جمیع شئون ولایت و خواص و برکات آن در مقام غیب مستکن ومستجّن است و آن طوروجودی حضرت ختمی مرتبت عقل کلّ محمّد (ص) است که رشته های منفصله از آن حضرت از حضرت علیّ مرتضی علیه السلام گرفته تا حضرت حجّت مهدی علیه السلام همه در غیب وجود آنجناب موجود و محجوب از مشاهده اغیار بودند تمام اوصاف کمالیّه دوازده امام علیهم السلام از علی (ع) با همه سخنان دُرر بارش و با همه علوم وکمالاتش تا وصیّ دوازدهم مهدی (ع) باهمه علوم وکمالاتشان به نحواجمال وبساطت در پردۀ غیب نبیّ اکرم و رسول خاتم صلی الله علیه وآله وسلّم متحقّق و مستور بود.

مقام دوّم :ازطور ولایت بروز آن است در هویّات مبارکۀ ائمه علیهم السلام که تفصیل همام مقام اوّل است چنانکه پیدا است که تفصیل علوم و بسط سخن در مراحل توحید و علوم ماوراء الطبیعه و حلّ مشکلات وتعلیم اخلاق فاضله ،از حضرت علی مرتضی  علیه السلام که شروع شد، مخزن آن حضرت رسول خاتم محمّدصلی الله علیه وآله وسلم بود.لیکن درمرتبۀ احدیّت و غیب و تعالیم وظهورات ائمه اطهار بعد از حضرت امام علی علیه السلام از حضرت امام حسن وحضرت امام حسین و حضرت سجّاد و حضرت باقر حضرت صادق وحضرت کاظم وحضرت رضا و حضرت جواد وحضرت هادی و حضرت عسگری وبعداًحضرت حجّت مهدی ولی دهر وامام عصر صلوات الله علیهم اجمعین به همین منوال که مبسوطاً همۀ آنان نظیر کثرت اسمائیّه بطور متعدّد ظاهر وشعب علوم وحکمت وفضائل وکمالات از هر یک جداگانه به عالم وجود فیضان نمود .

مقام سوّم : مرحلۀ ظهور ولایت است بصورت تصرّف وتجلّی فعلی وتکوین باذن الله تعالی در همه کائنات که مقام صنع است وبدیهی است که به عنوان خلافت الهیه منظور است نه به عنوان استقلال و این مقام مرتبۀ ظهور مشیّت است همچنانیکه وجود منبسط مقام ومرتبۀ مشیّت است . تا اینجا معلوم شد که مقام ولایت کلیّه مطلقه به مظهریّت حق دارای شئون ومراتب ثلاثه الهیه (از احدیّت و واحدیّت و مقام تجلّی فعلی می باشد ) . و نیز معلوم شد که ولایت یک مقام اجمال دارد و یک مقام تفصیل امّا مقام اجمال ازطور ولایت که مظهر مرتبۀ ( احدیّت و غیب ) است مخزن آن حضرت ختمی مرتبت عقل کلّ محمد صلی الله علیه وآله است و مقام تفصیل از طور ولایت بروز آن است در هوّیات مبارکۀ ائمه اطهار علیهم السلام که تفصیل همان مقام اوّل است .

حال پس از این مقدمّه عرفانیّه می گوئیم شبهه ای نیست که منشاء بروز وظهور تفصیلی مقام ولایت کلّیه مطلقه همانا حضرت فاطمه دختر حضرت خاتم انبیاء صلوات الله وسلامه علیهما است که این بی بی عالم علّت بروز ولایت از بطن اجمال به ظهور تفصیلی در مرتبه وجود ائمه اطهار گردیده است در حقیقت مقوّم جهت ولایت و روحانیّت پدرش را در مقام بسط وظهور جلوه گرساخته است .

بیان مطلب به لسان واضح تر نیز محتاج چند مقدمه دیگر است .

مقدمۀ اول :آنکه امّ که به فارسی آنرا مادر گویند به لحاظ آن است که محل تربیت مادّه ولد و پروراندن تا حدی که از عالم قوّه به فعلیّت برسد می باشد و چون ولد از تربیت امّ متولد ومتکون می گردد، از این جهت است که به مادر (امّ) اطلاق می شود و لذا شیر دادن و حضانت شرط امیّت نمی باشد بلکه پروراندن در رحم شرط امیّت است .

مقدمۀ دوم :مراد از ( اب) در حدیث مبارک مقام ظهور تفصیلی جنبۀ ولایت و روحانیت حضرت ختمی مرتبت (ص) است . وشکی نیست در اینکه این نحوه و این طور از وجود حضرت رسول اکرم (ص)که مقام ظهور تفصیلی ولایت و روحانیت آن حضرت است متحقق نگردیده مگر به وجود ائمه اطهار سلام الله علیهم اجمعین چه آنکه در بدو دعوت حضرت رسول خاتم صلی الله علیه و آله وسلم تا زمان رحلت آن بزرگوار به واسطۀ کمی وقت و کثرت ابتلائات به جنگها و محاربات و امثال آن مقدور آن حضرت نگردید که مقام ولایت کلّیه و روحانیت کامله خود را به بیان آرد و احکام اسماء و صفات و آنها که مقتضیات اسمائند و اسرار مقام ولایت را کلاّ و طرّاً و تفصیلاًنمایان واظهار فرماید.ولیکن ائمۀ اطهار علیهم السلام به نحو مبسوط و به تفصیل این مرتبه را یعنی مقام تفصیل ولایت و روحانیت حضرت ختمیّه را به مقام بسط و ظهور تفصیلی جلوه دادند چنانکه اخبار و احادیث صادره از مقام عصمت و مخازن علم و حکمت شاهد و برهان این قسمت است .مخصوصاً اخبار صادره ار اِمامَین هُمامَین حضرت باقر العلوم و حضرت صادق کاشف حقائق علیهم الصلوة و السلام در بیان شرح اسماء و صفات حق تعالی و رموز اسرار و دقایق توحید که در کتاب اصول کافی کلینی و توحید صدوق و احتجاج طبرسی و غیره ثبت و ضبط است و هم آثار مرویّه از حضرت رضا علیه السلام در همین مقام که مقام بسط و تفصیل ظهور ولایت است و در کتب معتبره منقول است نیز شاهد قوی و برهان محکم بر این مطلب است که بیان نمودیم تا برسد به دورۀ رجعت ائمۀ اطهار که ظهور کامل مقام ولایت کلّیه مطلقه و دولت و حکومت کلّی آنها متّصل می شود به افق عالم آخرت :

باش تا صبح  دولتت بدمد                                               کاین هنوز از نسائم سحر است

(لکل اناسٍ دولته یرقبونها                                               و دولتنا فی آخر الدهر یظهر)

این بیت منصوب است به حضرت امام صادق علیه السلام .

مقدمۀ سوم :نظر به دو مقدمۀ قبل ، هر گاه کسی بگوید که ائمۀ اطهار علیهم السلام وجود تفصیلی حضرت رسول خاتم صلی الله علیه و آله وسلم هستند( به اعتبار جهت روحانیّت )نه به لحاظ مقام جسمانیت ، درست و صحیح گفته است . زیرا حقیقت ولادت ثانویۀ روحانیت حضرت رسول اکرم (ص) از بطن اجمال بطور تفصیلی در مرتبۀ ائمۀ اطهار علیهم السلام حاصل شده است .

پس از تمهید این سه مقدمه ، حال می گوئیم حضرت فاطمه سلام الله علیها ( امّ ابیها )یعنی مادر حضرت رسول (ص) است به شرط رعایت دو امر ، یکی آنکه مراد از حضرت رسول مقام روحانیّت آن حضرت است و دوم آنکه مادر بودن حضرت فاطمۀ زهرا (ع) برای پدرش به لحاظ وجود تفصیلی روحانیّت آن حضرت است نه به لحاظ جمع و اجمال مقام روحانی حضرت رسول (ص) که قبل از حضرت فاطمۀ زهرا سلام الله علیها و تولّد او دارا است .

پس نتیجه این شد که مراد از ( امّ ابیها ) این است که حضرت رسول خاتم (ص) مولود روحانی تفصیلی دخترش محسوب می گردد. زیرا دخترش فاطمه (ع) مادر ائمۀ اطهار (ع)می باشد و ائمه علیهم السلام وجود روحانی تفصیلی حضرت رسول اکرم صلی الله علیه وآله و سلّم می باشند و به عبارت اُخری: ولادت ثانویّه روحانیّه حضرت رسول خاتم (ص) از بطن دختر گرامیش حضرت فاطمۀ زهرا سلام الله علیها است.

 تمام شد بیان عارف صمدانی آیت الله ربّانی ، این روایت از جهتی شبیه فرمودۀ دیگر نبی اکرم است که فرمودند : حسین منّی و انا من حسین که معنای جملۀ اول واضح و روشن است که امام حسین علیه السلام فرزند رسول خدا و از اوست .اما جملۀ دوم که انا من حسین  من از حسینم یعنی چه؟ بیانش اینکه اسلام یک علت محدثه دارد و یک علت مبقیه . علت محدثه و آورندۀ اسلام نبی اکرم (ص) است و علت مبقیه و نگهدارندۀ آ ن حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام است که حضرتش فرمود: ان کان دین محمد لم یستقم الا بقتلی فیاسوف خذینی . اگر دین حضرت محمد (ص) استوار نمی شود مگر به قتل من پس ای شمشیرها مرا بگیرید .پس بقای دین نبی اکرم مدیون خون حضرت سیدالشهداء است اگر چه حکمت شهادت حضرت سیدالشهداء بالاتر از اینها و دارای اسراری است ولی یکی از اثرات و ضعی آن بقای دین اسلام است فلذا پیغمبر اکرم فرمودند من از حسینم یعنی دین نبی اکرم که عین خود حضرت است و هویّتی غیر از هویّت نبی اکرم ندارد به نام و عزای حضرت ابا عبدالله تا قیامت باقی است . به قول صغیر اصفهانی :

همتش نازم که کرد از دین  بپا  آنسا ن عَلم                کاسمان افتد  گر از پا  آن علم برپا ستی

دین  یزدان ، سنت  احمد ، طریق  مرتضی               تا  ابد  از همت  مردانه اش  برجا ستی

عقل را گفتم چه می گوئی تو در حق حسین               گفت من خود مات وحیرانم خدا داناستی

عشق را گفتم  تو بر گو  گفت با با نگ بلند               من  حسین  اللهیم  نی از کسم  پرواستی

                         و السلام علی محمد وآله و اللعن علی اعدائهم اجمعین 

 



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





نویسنده: محسن ׀ تاریخ: چهار شنبه 26 ارديبهشت 1389برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

CopyRight| 2009 , aghaedhagha.LoxBlog.Com , All Rights Reserved
Powered By LoxBlog.Com | Template By:
NazTarin.Com